Vierdaagse

Vierdaagse

Nijmegen Vierdaagse Special

De vierdaagse van Nijmegen, de IPA en Clappers & Vlieger Media.

Wat hebben die allemaal met elkaar te maken?

Elke jaar in  juli vindt in Nijmegen en ruime omgeving het grootste wandelsportevenement ter wereld plaats: de welbekende Vierdaagse van Nijmegen. 

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks 42.000 wandelaars deelnemen.
Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in Nijmegen en de prachtige, bosrijke omgeving. Langs het parcours verzamelen zich dagelijks tienduizenden bezoekers die de deelnemers toejuichen en aanmoedigen.  Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna
het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. De intocht is jaarlijks ook live te volgen via diverse televisiezenders; de beelden gaan de hele wereld over.

De gelijktijdig met de Vierdaagse te houden Vierdaagsefeesten, welke al op de zaterdag voor de start beginnen, trekken jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers naar Nijmegen. 

Het centrum is zeven dagen lang een bruisend feest, met voor elk wat wils op het gebied van entertainment.

In opdracht van de IPA verzorgen wij met trots ieder jaar het officiële Politie-Vierdaagsemagazine. Dit is een jaarlijkse foto-special, met steeds een terugblik op het voorgaande jaar. De IPA leden in de regio Nijmegen/Gelderland Zuid krijgen het blad thuis gestuurd en het ligt ook op alle politiebureaus in Nederland ter inzage. 
Ook wordt het aan alle, vanuit de hele wereld afkomstige, deelnemende IPA-politiemensen aangeboden bij de informatiebijeenkomst voor deze mensen in Cuijk. 

Het betreft hier traditioneel een grote groep deelnemers, die hetzij in groepsverband en in uniform meelopen, hetzij individueel. De binnenkomst van de politiegroepen is elk jaar een zeer indrukwekkend schouwspel.

De leden van IPA-Nijmegen/Gelderland-Zuid brengen tijdens de Vierdaagse de leus van de IPA, Servo Per Amikeco (Esperanto; dit betekekent Dienen Door Vriendschap)) in de praktijk.  Massaal wordt er onderdak geboden aan de IPA-leden die vanuit den verre komen deelnemen.

Op onze downloadpagina vind u de laatste uitgave van het Vierdaagsemagazine. Graag informeren wij u over de fantastische mogelijkheden om exposure in dit magazine te krijgen.